Erasmus Taanis

 

Tallinna Lepatriinu Lasteaia õpetajad Helle. K, Tiina. K, muusikaõpetaja Maarja ja direktor Kertu osalesid 26.09-30.09.2022 kolmandal Erasmus+ projekti raames toimuval ühiskohtumisel Taanis, väikelinnas Vardes. Projektikohtumisel kohtusid õpetajad-partnerid Eestist, Horvaatiast, Islandilt ja võõrustajamaalt Taanist.



Grupipilt mererannas.

 

         Tutvusime Taani partneri Frello Skolen-ga,  lisaks külastasime erakooli Mejls Orten Tinghoj Friskolen ja era  õuelasteaeda.   Nägime Eestist vägagi erinevat  laste elukorraldust ning haridust. Eriliselt jäi meelde õuelasteaed, kus lapsed veetsid kogu lasteaiapäeva õues ning suur kaevamis- ja mänguala, mis asendas meie mõistes liivakaste, pakkudes lastele piiramatut võimalust mängida pori ja veega. Äärmiselt huvipakkuv oli ka algkooli 3. klassi loodusõpetuse tund kooli tiigi ääres. Lapsed õngitsesid koolitiigist kahvadega kõiksugu vee-asukaid ja vees leiduvaid asju, panid need läbipaistvatesse kastidesse vee sisse ja määrasid neid liigiti. Hiljem lasti nad muidugi tiiki tagasi!


    Õuevahetund 

 


                                                              Õueõppe tund kooli tiigi ääres.


     Kuna meie projekti teema on seotud veega, siis leidsid ka kõik meie ülejäänud tegevused aset erinevate veekogude juures.

 Näiteks külastasime  Varde reoveejaama, uurisime merepõhja elustikku Blavandshuk ja Sonderballevej -s,  külastasime suletud hüdroelektrijaama, tutvusime erinevate järvede vee kvaliteedi ja inimtegevuse otsese mõjuga veekogude elurikkusele.

 

                                                              Elu vees


                                                     
                                                            Reovee puhastusjaam.


         Projekti koosolekul arutasime läbi eelseisvad ülesanded( ühislaul, koostatav aastaaegade kalender)  ning määrasime kindlaks projektipartnerite viimase kokkusaamise aja, mis toimub Eestis 15-19.05 2023.



                                                                 "Paadikoosolek"

        Oleme tänulikud võimaluse eest osaleda selles huvitavas projektis, et oskaksime paremini mõista ja märgata inimtegevuse otsest mõju meie elukeskkonnale , eelkõige veele, kujundada meie lastes oskust ja soovi hoida ja kaitsta meie oma elurikkust ja ümbritsevat veekeskkonda.

       Nüüd ootame oma toredaid projektipartnereid vastu külaskäigule ja anname endast parima, et neile meie kallist Eestimaast võimalikult tõetruu ja informatiivne ülevaade anda.


Kirjutanud Tiina Koppel (Marjatriinude rühma õpetaja).

Kommentaarid

Populaarsed postitused